۰

فواید سویق بنا بر روایات

 طب اسلامی


فواید سویق بنا بر روایات

فواید سویق بنا به روایات

۱_سویق خشک ,پیسی و بهک (سفیدی پوست) را برطرف میکند
۲_ سویق برنج,برای درمان اسهال شدید مفید است
۳_سویق باروغن زیتون ,گوشت را می رویاند واستخوان را تقویت میکند 

۴_تشنگی را قطع میکند ,معده را تقویت میکند ,صفرا را خاموش ,ودرون را سرد میکند ,هیجان خون را تسکین میدهد و گرمی را قطع میکند و شفای ۷۰ درد است
سویق به دلیل اینکه معده را اصلاح میکند و صفرا ,سودا, بلغم را از بدن جارو میکند ,بیماری ها را به طور ریشه ای درمان میکند
خوردن غذای زیاد برای بیمار خوب نیست ,ولی خوردن زیاد سویق مشکلی ندارد.مثلا در روایت هست که :کسی که تب دارد ,درونش را از سویق پر کنید
تاکید شده است که سویق ,ناشتا وخشک خورده شود. اگر سویق با خرما خورده شود ,خیلی عالی است. میتوان به سویق, روغن وعسل هم اضافه کرد وبه صورت حلوا ان را میل کرد
اگر سویق به شکل خشک وارد معده شود ,چون رطوبت معده را میگیرد در درمان ناراحتی های معده خیلی موثر است
سویق را اگر با اب بخوریم از خاصیتش کاسته میشود

طرز تهیه انواع سویق

سویق گندم:
آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید. سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید.. حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
سویق جو: مثل سویق گندم به دست می آید.
سویق برنج: هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد.
سویق عدس: چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آن را تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.
سویق سنجد: ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید. بعد هسته را آسیاب کنید و جدا گانه تفت دهید، و خوب الک کنید. گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید. حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.
سویق سیب: سیب را به تدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آن را پودر کنید.
سویق نخود: نخود را آسیاب و بدون روغن تفت دهید.
سویق کامل: تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.
سویق کودک: تمام سویق های نام برده را مخلوط کنید و کمی شکر(نیشکرنه چغندر که همام شکرسفید است) را به آن اضافه کنید.
دلیل اضافه کردن شکر؟؟ امام صادق علیه السلام: به کودک سویق با شکر بدهید، زیرا گوشت رامی رویاند واستخوان را تقویت می کند. منظور از شکر این شکر های صنعتی نیست بلکه شکر تبر زرد و نی شکر می باشد.

بهتر است از این مطلب هم دیدن کنید: خواص شگفت اور انار+صوت

۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.
۳- برای کسانی که بار اول تهیه سویق را تجربه می کنند به احتمال این که نتوانند سویق را خوب درست کنند مقدارکمی از مواد اولیه را برای تهیه سویق اختصاص بدهند تا خدای نا کرده اسراف هم نباشد.


نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

هدف از ایجاد پایگاه فرهنگی و مذهبی شهید محسن حججی نشر مطالب مذهبی و هنر خوب زیستن با توجه به احادیث و سخنرانی های مذهبی و درس هایی از قران میباشد. در حقیقت هنر خوب زیستن رکن اصلی فعالیت سایت است.

بایگانی

پيوندها